31 mars 2007

Å kaste opp spontant

Isabel hadde en post i bloggen sin som fikk meg til å tenke på ting som kan gjøre meg fysisk dårlig. Det ene er avisen Norge I Dag. Mange av artiklene der kan få meg til å frese av sinne. Egentlig burde jeg lære meg å le av dem, men jeg får det ikke til. Nå åpner jeg ikke lenker som kommer derfra uten at jeg orker å bli sint. Eller har lyst til. Av og til er det godt å bli sint og kjenne hvor mye en er i stand til å forakte andre sine meninger.

Det andre er noe så trivielt som trege eksepeditører når det er kø i butikken. Jeg tripper, knytter nevene og prøver å vise uten å vise, at jeg synes de burde skaffe seg en annen jobb. Egentlig er det ganske mange av disse rundt om kring.

Det tredje er at folk kan stemme på FrP, noe som muligens kom frem i den forrige posten min. Kan de snart begynne å forstå at den ene klimaforskeren ikke har mer rett enn de 3000 som har forsket for FN sitt klimapanel?

Det fjerde er prinsippryttere. "Jo, jeg ser at det sannsynligvis er den beste løsningen, men av prinsipp...."

Det aller, aller verste er gamle damer som sniker i køen. De er alltid gamle. Hvertfall over 60 år. Som regel står jeg og freser inni meg og tør ikke å si fra. Den ene gangen jeg sa fra, førte det bare til at jeg ble enda sintere. Inni meg. Jeg stod i strømpebuksekø på Lindex da den gamle, arrogante damen presset seg foran meg til kassen.
"Unnskyld, jeg sto faktisk før deg i køen."
"Det gjorde du ikke. Jeg har stått her leeeenge."

Tror de virkelig at de ikke sniker? Tror de virkelig at de har stått der lenger enn meg? Slike opplevelser kan ødelegge mange timer av en dag for meg (jeg innser at det er jeg som har det største problemet her).
På Roskilde i sommer var det både menn og kvinner som snek i køen, men alle var av den eldre garden. En festival med 90000 deltakere medfører en del kø. Dokø, matkø, lade-mobilen-kø, inn-på-konsertområde-kø, ølkø osv. 90000 mennesker med en gjennomsnittsalder på ca 27 år, utførte eksemplarisk køkultur i 5 hele dager. Siste dagen åpnet festivalen for dagsbilletter, og folk over 60 fikk komme inn gratis. Da falt hele køsystemet sammen. Hvem faen tror de at de er?

Hvorfor kan ikke alle være like effektive og høflige som meg?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg lot meg inspirere av deg.

Fire kaffe sa...

Så fint :)

Luke's Evil Father sa...

So, I suppose an elderly woman who subscribes to Norge i Dag, and votes for the FrP solely for principal reasons (maybe because of their love of Israel?) should better not be working as a slow cashier in your local store?

Fire kaffe sa...

Å lese det du skrev der, LEF, ble for mye for meg. Jeg døde.

Luke's Evil Father sa...

Oh dear - I really didn't mean to kill You M! Now I'm a litle afraid what Your retro-Western, Ibsen-lookalike ex-navy officer boyfriend will do to me?

Fire kaffe sa...

He just cursed me in his blog, so I don't think he'll mind.

Joachim Hollekim sa...

Applaus. Rett og slett.

Fire kaffe sa...

Jeg har flere også, Shogan, men jeg tør ikke skrive mer. Folk kan finne på å melde meg til barnevernet eller noe slikt.

Anonym sa...

Husker en gang vi vekslet blikk på Prix da ei gammel dame snek i køen. "Om blikk kunne drepe..."

Anonym sa...

Jeg vil, jeg vil, men jeg får det ikke til. Du aner ikke hvor mange ganger jeg har forsøkt meg i bloggen din. Snufs.

Anonym sa...

Det gikk. Da kan jeg skrive det jeg skulle skrive for lenge siden: En liten jente hostet og harket her om dagen og jeg var sikker på at hun skulle spy. Jeg spurte den unge håpefulle, hvorpå hun svarte: Neida, jeg kastet bare opp inni munnen. *urk*

Unknown sa...

Det er så utruleg sant det med kø, eg merkar det støtt og stadig. Eldre trur på ein måte dei har fyrsterett på alt.
Eg har x antal gongar eg har klikka på folk på rimi, utan å eigentleg gidde å sei noko. Trur faktisk eg har skrive bloggpost om det ein gong til og med.

Forøvrig var det ei dame som sneik framfor meg i køa ein halvtime før stengetid på butikken i Svelgen på laurdag (du kan tenkje deg; halve svelgen var på butikken og 2/3 av dei sto i køa. Butikken VAR ei stor kø.), som endte i at eg såg på ho og gjekk til ei anna kø. Køa mi var kortare, så eg føler eg vann, litt. ;P

Anonym sa...

Jeg har en pitteliten sak jeg blir litt tense på...
Bagasjekø på flyplasser.
Alle står helt kliss inni båndet og stirrer tomt ut foran seg, og når du prøver å komme deg fram til båndet for å hente bagen din, som du tilfeldigvis kom til å skimte under handleposene til folkene ved båndet, blir folk enten sinte eller tilsynelatende overrasket over at du vil fram. Nisser.

En gang ble jeg så forbannet på at ikke folk kan holde bare pittelitte avstand at jeg åpnet opp gapet og skrek " HVIS ALLE SAMMEN KUNNE TATT ETT JÆVLA STEG TILBAKE SÅ HADDE DET VÆRT MULIG FOR ALLE Å FÅ FATT I DEN HELVETES BAGASJEN SIN, OG IKKE BARE DE AV DERE SOM IKKE EIER KØKULTUR !!!! "
Folk trodde nok det var en bombe som gikk av, for det ble endel nervøse rykninger... Flere kom faktisk bort og takket meg, de hadde ønsket å gjøre det samme selv men turte ikke..
Ha. pingler.

Salamaniac

Fire kaffe sa...

Salamaniac, du er helten min. Vil du være med meg på butikken snart?

Unknown sa...

hihi. i dag har nokon havna på min blogg etter å ha lese dette innlegget. så eg les og ler.

etter dette har eg faktisk sagt ifrå ein gong då ei kjerring sneik i køa. det kjipe var at det var medan eg var på jobb, og at eg verkeleg kjefta på ho. ;/ det var midt i julestria, og butikken har aldri vore så stille.

Fire kaffe sa...

Godt jobbet, Isabel. De som ekspederer har all makt i slike situasjoner.