26 november 2006

Pinglejournalister

Jeg leste om Oriana Fallaci i Dagbladet i dag. Full av faen og i stand til å stille spørsmål selv. Det er rett som Sissel Osvold skriver, journalistene er blitt skikkelig pinglete. På tv henter de inn debattanter til å stå for meningsutvekslingen, så slipper de å stille de konfronterende spørsmålene selv. Journalisten blir redusert til ordstyrer. Hans Wilhelm Steinfeldt hadde kanskje turd å gjøre som Fallaci og starte intervjuet med Qaddafi med "Vet du egentlig at du er så uelsket og dårlig likt?", men jeg ser ikke for meg Oddvar Stenstrøm gjøre det samme. Etter intervjuet ville han sannsynligvis stått frem i avisene og sagt at Qaddafi egentlig var en hyggelig mann.

2 kommentarer:

Joachim Hollekim sa...

Du har ganske så rett. Samfunnet vårt, dvs den vestlige verden, holde rpå å stivne til i et sett med konvensjoner og høflighetsregler (i den offentlige sfære). Det blir mindre og mindre rom for den type revolverjournalistikk som Fallaci, Fisk med flere sto/står for.

Fire kaffe sa...

De smelter i takknemlighet for å få æren av å gjøre intervjuet. Litt sånn som Martine Audal som skrev biografien til Siv Jensen. Ja, heldige Martine fikk sjansen til å bli kjent gjennom biografiskrivingen, og i sin takknemlighet glemte hun å fremstille Siv Jensen i lys av den politikken hun kjemper for. Hun sier til og med i intervjuer etterpå at hun håper Siv gjør stor karriere. Statsministerkarriere. Hun skulle bare ønske hun var i et annet parti. Arg.