24 april 2007

Frp og klima

De jobber hardt nå for å skaffe seg en bedre klimaprofil. Etter Jens Stoltenberg sin klimatale på landsmøtet gikk Ketil Solvik-Olsen, miljøpolitisk talsmann i Frp, ut og sa at dette er "klimapolitikk på beste Frp-vis". Grunnen var at Stoltenberg argumenterte for kjøp av klimakvoter og dermed kunne bidra til å få redusert utslipp i land som forurenser mye. I motsetning til Frp vil ikke AP kjøpe kvoter for å få forurense mer selv. Jeg lurer på om Frp også mener at Jens har stjålet målene om å skjerpe våre Kyoto-forpliktelser med 10% innen 2012 og kutte utslippene av klimagasser med 30% innen 2020. I beste Frp-stil, avslutter Solvik-Olsen slik: "Nei, jeg håper og tror at mange har lagt merke til at Ap nå sier det samme vi har sagt hele tida"

Les artikkelen Dagbladet

7 kommentarer:

Unknown sa...

Frp er og blir ein parodi av seg sjølv.
Og alt anna som er fornuftig forøvrig.

Unknown sa...

Kan vel ikkje sei at det var ei bombe at ein viss Ellingsen frå FRP såg seg nøydd til å uttale seg om at 50 % av norske menn meinar kvinner sin oppførsel/sine kle kunne ta på seg skulda for valdtekt?

Korleis er det MOGELEG at dette partiet gjer det bra!?

Fire kaffe sa...

Det vil vi ikke vite, isabel. Virkelig ikke.

Unknown sa...

Det mest positive er at eg har noko å bruke når eg sjølv skal i valkamp.

Eg kjem aldri til å gløyme kor ufatteleg angripande og respektlaus han frå frp var i min andre skuledebatt, han frå ap kom til meg etterpå og støtta meg, for han hadde vore så ufatteleg idiot.
Har aldri møtt ein heilt klok frp'ar. Kor mange av frp- gutta trur du er av dei 50% som meiner valdtekt er vår feil?

Anonym sa...

Merk dere at FrP omtaler APs virkemidler, ikke måltall. FrP har hele tiden sagt at man må likestille nasjonale og internasjonale tiltak for å innfri Kyotoavtalen. Det er det samme som Stoltenberg sa. FrP forsøkte derimot ikke å ta æren for Stoltenbergs %-vise mål. Forsøk å være litt saklige...

Fire kaffe sa...

Når Solvik-Olsen sier at AP sier det samme som Frp har sagt hele tiden, vet han veldig godt at mange vil oppfatte det som om AP "stjeler" flere av deres argumenter enn akkurat det med kjøp av klimakvoter.

Hvem er du som ber oss om å være saklige? Det er fint om du presenterer deg på et vis. Men for all del, jeg har ofte problemer med å være saklig når det kommer til Frp sin klimapolitikk. Det skal jeg ikke nekte på. Jeg vet også at jeg kommer til å ha problemer med å se så mye fornuftig i den at jeg klarer å være saklig.

Unknown sa...

For det fyrste syns eg at det er normal høflegheit å fortelje kven man er i ein diskusjon. Etter at eg blei angripe grunna kleda mine og at eg visstnok var ein unge då eg skreiv innlegg på svelgen si heimeside for to år sidan, av ein person som ikkje fortalte kven han/ho var, så mista eg litt respekten. rett og slett.

Eg vil påstå at FRP samanliknar seg med AP fordi dei har skjønt at dei treng litt folk.
Og har dessutan bestemt meg for å snakke så usakeleg eg vil om FRP etter skuledebatten med dei og etter kommentaren om flørtande kvinner.

Når dei er sakelege, så skal eg vere det. Tullepartiet.