09 desember 2013

2013 - Pepperkaketeaterscene

I år som i fjor, som i forfjor og i forforfjor  og året før det igjen har vi laget pepperkakehus som egentlig ikke er pepperkakehus. I år ble det en teaterscene, og det er fordi vi elsker å gå på  DNS! Det skal settes opp et nytt stykke, og audition er slett ingen spøk.



Etter at teateret fikk en feminist som sjef, blir det stadig oftere rødt lys for roller som viser sterke, kloke menn.



Selv om teatersjefen skal være spesielt opptatt av skuespillernes kår, vil enkelte ha det til at hun bevisst gir mennene de kjipe rollene.



Erik S. sier at han er drittlei.



Denne gangen hadde teatersjefen tenkt å gjøre noe for å motvirke kritikken, så hun skaffet en høyt aktet mann til å spille hovedrollen som forsonende og stor statsmann. Dessverre døde han før prøvene startet.



Dette var et stort tilbakeslag for teatersjefen, så hun byttet til stor statskvinne i stedet. Gjett om et par bergensdamer fikk det med seg. Her ser vi dem vente spent til det skal bli deres tur.



Eller vent litt...er det egentlig nesten-bergenseren Trude Drevland som står bak i kroken der? Eller er det Bjarte Hjelmeland som har tatt på seg Trude-kostymet igjen?

Hm...ingen fare. Teatersjefen har sørget for at han ikke kommer seg innenfor teaterets 64 vegger. Det kan se ut som han angrer litt på at han sluttet. (Selvfølgelig angrer han!) 













Siv er redd for å gå glipp av de store hendelsene og er stort sett der Erna er. Hun vil også være sterk kvinne og vise seg frem i de viktige settingene.  "Dette har jeg ventet leeeeenge på å gjøre", sier hun, idet hun tar et skikkelig ninjaspark mot en av de andre som har vært på audition. Stakkar! Det ble litt hardere enn planlagt.



Ikke engang en undercover Martin K. klarte å stoppe henne.















Men hva i alle dager gjør Vidar Magnussen her i dette kaoset? Tja, si det. Vi bare savner han slik på DNS at vi tok ham med.




Nytt teaterår står på trappene. Godt teaterår, folkens!

1 kommentar:

lise sa...

Kanskje ikke all verdens julestemning, men en god latter, det fikk jeg. Gleder meg alt til neste år!